Nelleke Dubelaar over haar werk

 

Ik ben geboren in 1959. Zolang ik mij kan herinneren is tekenen mijn grootste hobby. Maar door allerlei andere bezigheden ben ik er in mijn puberteit mee gestopt en pas veel later weer mee begonnen.

5 Jaar geleden heb ik de draad weer opgepakt en ben ik in Alkmaar bij Crejat, de nieuwe kunstacademie een opleiding gaan volgen. Daar deed ik veel inspiratie op, wat me motiveerde om er steeds meer tijd aan te besteden

Ik werk het liefst naar fantasie, met veel kleur en sprookjesachtige beelden. Door de sprookjesachtige figuren en de heldere kleuren is het werk voor zowel kinderen als volwassenen plezierig om naar te kijken. Ik laat me graag inspireren door vogels en bomen.

Ik vind het leuk om op verschillende manieren creatief te zijn. Ik leef me bijvoorbeeld graag uit in houtsnijden en linosnijden zijn. Maar ook andere materialen, zoals steen, gebruik ik graag. Hierdoor kan ik me veelzijdiger uiten en krijg ik steeds nieuwe ideeën om uit te werken.

7 jaar geleden ben ik begonnen met beeldhouwen. Ook hierin laat ik mijn fantasie graag de vrije loop. Heel vaak zie ik dat een steen al iets in zich heeft. Ik hoef het er alleen nog uit te halen. Mijn beelden zijn over het algemeen op een eenvoudige manier figuratief.

Er zijn twee boeken verschenen waarvoor ik de illustraties heb verzorgd. Momenteel ben ik bezig met het illusteren van een kinderboek.

Homepage Contact over Nelleke Dubelaar gastenboek van Nelleke Dubelaar